I dag d. 1/9-2017 er det præcist et år siden, at min lille familie og jeg tog springet ud af København og flyttede op til Lynæs ved Hundested… og det har været et år med mange blandede følelser (specielt fra min side af). Det har også været et år fyldt med husprojekter og renovering af vores fine gamle bondehus på knap 180kvm, og det har været et år, hvor vi har skulle opbygge en helt ny og anderledes hverdag i en lille by, som vi ellers ikke har haft de store relationer til tidligere. Det har været et rigtig spændende år, men bestemt også et rigtig hårdt år på mange måder, specielt når man som jeg bare elsker at bo i byen. Det har og er stadig en proces for mig, at skulle vende mig til livet så langt væk fra København, venner og arbejde. 

Jeg gætter på at mange af vores københavnske venner og bekendte indimellem også har haft lidt svært ved at forstå vores beslutning omkring det at flytte så langt væk fra byen, jobs, offentligt transport, venner, caféer, butikker, kultur og alt hvad bylivet ellers indebærer. Og det forstår jeg godt. Jeg er også nogen gange selv i tvivl, om beslutningen nu også var rigtig for os. Og hånden på hjertet – hvis ikke økonomien også havde haft en del at sige, så var vi nok heller aldrig endt heroppe. Men for os så var økonomi absolut en bærende og helt afgørende faktor.

Da vi så småt gik i gang med at kigge efter huse, fandt vi ret hurtigt ud af, at vi ville få svært ved at forene og afstemme vores boligdrømme og økonomiske situation med den foretrukne beliggenhed. Dertil ledte vi også efter et hus med charme og med masser af plads til vores 40 kilo store hund og 2 energiske unger. Som alle andre hus-kikkere – så var ønskelisten rigtig rigtig lang. Vi ønskede et hus med en moderne rumfordeling (ligesom alle andre!), med plads til det helt store køkken/alrum, højt til loftet, stort badeværelse, børneværelser, en voksenafdeling, plads til opbevaring og plads til at kunne skabe et hjemmekontor til Ole, som er selvstændig.

Dertil har vi altid drømt om at bo tæt på vandet og stadig have råd til også at realisere nogle af de rejsedrømme, som vi også går med. Og helt ærligt, så kunne vi simpelthen ikke finde vores drømmehus i nærheden af København og vennerne til en pris, som vi kunne betale med to helt almene gennemsnitslønninger.

Så – da en ihærdig ung ejendomsmægler fra Danbolig fangede os på et åbent hus, havde vi nok heller ikke lige forventet, at det ville ende ud med et huskøb, men han fik let og elegant pejlet sig ind på os som personer og vores drømme mht. hus. Der gik vel en lille uge inden mægleren ringede til Ole og fortalte, at han havde et hus til salg, som han var overbevist om, at vi ville falde for – det lå bare lige liiidt længere væk, end det vi oprindeligt havde tænkt os. Og rigtig nok – vi faldt for huset! Det var stort set alt det, vi gik og drømte om – altså lige udover at det lå knap 70 kilometer nord for den Københavnske Rådhusplads.

Vi besøgte huset flere gange, både på bestilte fremvisninger og udenfor “normal åbningstid” (huset stod tomt). Hver eneste gang vi kørte turen nordpå, meldte tvivlen sig hurtigt, men den forsvandt også ret hurtigt igen, når vi var omkring huset.

..og som I allerede ved.. så sprang vi på! Man lever jo kun en gang, og hvis bondehuset i Lynæs alligevel ikke viser sig at være drømmestedet – jamen så ender vi måske tilbage i København en dag.

Indtil videre så går det godt heroppe nordpå, og vi er så småt ved at vende os til at bo langt fra København. Dermed ikke sagt at vi ikke savner byen.. det gør vi.. Nok mest mig…For både Ole, Noa og Tor stortrives, og det er nu også ret så fantastisk at bo tæt ved havet med fri adgang til vand og strand. Ungerne elsker også vores 3500 kvm store have, som pt bugner af alt lige fra brombær, æbler, pærer, blommer, vindruer og snart også snart valnødder.. og Hurra for de lokale. Alle dem, som vi er stødt på indtil videre, er jo bare så skide søde.

Vi kan mærke, at vi har fundet en lille by i rivende udvikling, og i løbet af det år vi har boet her, er det poppet på med små iværksætterier rundt omkring. Alt lige fra en fantastisk Strandbar (Frisk Strandbar), en lækker cafe (Proviant), en kaffebar ala det vi kender fra København (The Old Coffee Shop), en fed tøjbutik (Knokleriet), et kontorfællesskab, og så har vi også et ret fantastisk surfcenter heroppe (Lynæs surfcenter), som måske var Ole’s stærkeste argument for, hvorfor han lige præcis ville bo her (note: Ole kitesurfer!).

Vi håber, at I derude fremadrettet har lyst til at følge lidt med i livet langtfrakbh. Vi vil ihvertfald løbende sørge for at opdatere siden med lidt Vlog og små skriverier.

God weekend, Bina.

Leave a Reply