…Vi overtog nøglerne til vores lille bondehus d.1.juli 2016, og vi skulle overdrage vores lejlighed i Valby til de nye ejerne d.1.september – så vi havde præcis 2 mdr. til at gøre huset, så klart som muligt, til vores indflytning. Ikke at huset ikke var beboeligt….vi kunne nok sagtens have været flyttet ind i det, men da vi havde en del renoveringsplaner for huset, og med to små børn som på daværende tidspunkt var hhv. 7 mdr. og 4 år, så var det helt klart at foretrække, at de største indvendige renoveringsprojekter var overstået, når vi flyttede ind med ungerne …så opdelingen blev således:

Bina blev hjemme i den lille taglejlighed i Valby med ungerne hele juli og august måned, og sørgede for at deres hverdag fungerede som normalt, alt imens Ole arbejdede i dagtimerne og renoverede hus om aftenen og i weekenderne! Vi besøgte selvfølgelig jævnligt hinanden, men det var en ret skarp opdeling..  nok hårdest for Ole.. men det var den måde, der virkede mest effektiv for os, når vi nu kun havde 2 mdr.

Listen over de ting der skulle nås, inden vi flyttede vores ting til Lynæs, var bl.a.:  

  • Det gamle køkken skulle rives ned, og det hvidpigmenterede klik/parketgulv der lå i huset, skulle tages op og fjernes. Det var lagt forkert, og flere steder var gulvet “sprunget” op efter at have givet sig. Sidst men ikke mindst, så var gulvet heller ikke helt i vores stil, så Ole pillede hele gulvet op, stablede det der kunne genbruges i garagen, og så gav vi det væk i en af de mange gratis-grupper på facebook.
  • Alle vægge skulle selvfølgelig spartles op og males.
  • Der var et større hul under gulvet mellem køkkenet og stuen, som skulle fyldes ud, cementeres op og lukkes til. Det havde været et gammelt “viktualierum/forrådskammer” med en lem i gulvet, men vores byggesagkyndige anbefalede os, at det skulle lukkes helt til for at undgå, at der trængte fugt ind udefra og op. Ole havde ellers en lille drøm om at kunne bibeholde det, men hellere safe than sorry – så vi rettede os efter den professionelle.
  • De 30 store fritlagte træbjælker i loftet af hele huset skulle slibes fri for sort maling og mahogni bejdsning. Ole har efterfølgende sagt, at dette projekt helt klart var et af de værste, og heldigvis fik han også lidt hjælp fra nogle gode kammerater til dette. De forrige ejere havde valgt at male alle de fine træbjælker helt sorte i den ene længe, og i den anden del af huset havde loftsbjælkerne fået en mahognibrun bejdsning. Lidt synd (synes vi) når det naturlige træ nu er så fint, så vi besluttede også ret hurtigt, at det skulle vi finde tilbage til.
  • Nye gulve skulle findes, vælges og bestilles….og selvfølgelig også lægges! Ikke lige den nemmeste opgave når man både er presset på tid og på budget.
  • Det samme var gældende for valget af et nyt køkken, hvor vi skulle igennem samme proces som med gulvene. Drømmescenariet var, at vi havde haft råd til et stort lækkert snedkerkøkken i solidt træ, men virkeligheden ville hellere at vi fandt en lidt mere budgetvenlig løsning. Så vi endte med en IKEA-hack løsning med masser af mulighed for at kunne arbejde videre med udtrykket på et senere tidspunkt – også uden at skulle foretage et større operativt indgreb.
  • Badeværelset skulle også have en lille kærlig make-over. De forrige ejere af huset var vilde med sort/hvide kontraster, så badeværelset på 20 kvm var lavet lidt ligesom et stort skakbræt med tilhørendesort/hvide elementer. De skakternede fliser har vi stadig, da der ikke var råd til at skifte dem ud i første omgang, men det er bestemt noget, vi satser på sker i fremtiden. Indtil videre har vi fundet noget beton-lignende-flise-puds via Ole’s gode ven (UniqueRoom på Amager), og vi går og leger lidt med tanken, om det måske kunne være fint?
  • Dertil skulle der findes og lægges fliser i gangarealet foran hoveddøren + installeres et stort skab til opbevaring af overtøj. … Vi har været rigtig gode venner med IKEA i forbindelse med husrenoveringen..
  • Også var der selvfølgelig alle småtingene, så som bl.a. at sætte lister op, få tjekket alle afløb, kloakken samt det store jordvarmeanlæg (huset havde stået tomt i 1,5 år) osv. 

…… forsættelse følger ….

Leave a Reply